Velværeavdeling

Vi har et ønske om at vår velværeavdeling skal innby til ro og rekreasjon. Dette er en stille sone hvor man kan slappe av og stresse ned, nyte et opphold i massasjebadet eller en av badstuene og føle på velbehaget. Eller sette seg ned med glanset magasin og god kopp te i relaxsonen og hente fornyet energi og overskudd.

 

Massasjebad 205x150Massasjebad

Massasjebad er ideelt for å myke opp musklene. Å slappe av i varmt vann før man skal legge seg viser seg å ha en positiv effekt på søvnkvaliteten. Man sover bedre, og våkner mer uthvilt. Det varme vannet sørger for bedre sirkulasjon og dysene med luft sørger for smertestillende og muskelavslappende massasje. Flere idrettsutøvere har merket seg fordelene ved bruk av spa. Et spa kan bidra til å korte ned kroppens hvileperioder mellom treningsøkter og konkurranser.Infrarød badstue


 

Infrarød badstu

De infrarøde strålene varmer ikke opp luften i særlig høy grad, men gir veldig høy varmeeffekt når de treffer kroppen vår. Denne varmen trenger også dypt inn i vevet og medfører en rekke positive virkninger for kroppen. I en infrarød badstue vil man svette ca 80% vann og ca 20% toksiner/slaggstoff. Infrarød badstue øker blodsirkulasjonen og løser opp stive ledd og muskler. Den er smertelindrende og reduserer stress og trøtthet, samt styrker immunforsvar.  Infrarød badstue fjerner cellulitthud og toksiner i huden opptil 20% mer enn finsk sauna, og man forbrenner opptil 900 kalorier.


 

Finsk sauna 205x150

Sauna

Den originale badstuen er finsk – sauna. Badstuen er utviklet gjennom årtier. Tradisjonen kan føres 2000 år tilbake. Badstuen var stedet de fødte sine barn, badet og til og med bodde. Med tiden har bruken forandret seg. Badstuen er i dag først og fremst til velvære, varme og avslapping.


 

Tyrkisk badstue

På samme måte som en sauna, skal et dampbad fremkalle svetting, men under andre atmosfæreforhold. Foruten å være behagelig har også dampbad dokumenterte helsebringende effekter. Nedenfor følger en liste over de lidelser og tilstander som ifølge undersøkelser gjort ved Universitetet i München har positiv effekt (The Institute of Medical Balneology and Climatology) som astma, bronkitt, infeksjoner i øvre luftveier, hoste, heshet og slimdannelse.

I tillegg viser undersøkelsene at dampbad er gunstig for de som lider av stressrelaterte søvnproblemer, dårlig blodsirkulasjon og tørr/sprukket hud. Dampbad kan også lindre muskelspenninger.

Dampbad har også positiv effekt på huden. Varmen og dampen stimulerer blodsirkulasjonen, åpner porene og fjerner døde hudceller. Dette minsker urenheter og får huden til å føles ren og myk.


 

relaxsone 205x150Relaxsone

I relaxsonen kan du kose deg med et magasin og en god kopp te, eller bare slappe av. Det er en stille sone, uten støy fra mobiltelefon og pc.

Utviklet av: Skar Webutvikling - Designet av: Furore design og kommunikasjon